Hoppa till sidans innehåll

Fuktionärsinformation


Under en BMX tävling behövs ett antal funktionärer för säkerställa att tävlingen genomförs på ett säkert sätt, att alla regler följs samt att tävlingen flyter på bra.

Här följer information om ett antal funktionärsroller: 

Speakern skall ansvara för att informera cyklister, åskådare,kommissarier och funktionärer om tävlingen och eventuella ändringar i tävlingsschemat. Speakern refererar tävlingen.

  • Sjukvårdare

På svenska tävlingar som ska det finnas ett tillräckligt antal med sjukvårdare. De ska finnas på plats både vid träning och vid tävling. Ett sjukvårdsrum med liggplats ska finnas, eventuellt ett sjukvårdstält. Detta ska upprättas så att ambulans har lätt att komma till. Finns inte ambulans på plats ska närmaste akutmottagning samt närmsta räddningsstation vara informerad om tävlingen.
Antal sjukvårdspersonal/deltagare:
150 deltagare 4 sjukvårdare
151 - 250 deltagare 6 sjukvårdare
251 - 400 deltagare 8 sjukvårdare
400 - 10 sjukvårdare

För mer information, se BMX reglementet paragraf 7, tävlingsfunktionärer:
BMX reglemente

Det är jättebra om vi har många som kan ställa upp som funktionärer så att det alltid finns någon tillgänglig när det är tävling och så att vi kan dela på jobbet.
Är du intresserad av att hjälpa till som funktionär under tävlingar hos Märsta BMX så kontakta någon i styrelsen för klubben.

Uppdaterad: 07 MAR 2018 20:56 Skribent: Fredrik Norkvist

Postadress:
Märsta BMX Club-83 - Cykel
Katarina Lindfors, Lilla Näsby 115
19592 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Jowa El och Bygg AB