Hoppa till sidans innehåll

En uppdaterad Tävlingskalender som inkluderar den nya Utmanarcupen

16 APR 2016 15:41
Nu hittar du den nya tävlingskalendern här på vår hemsida.
  • Skapad: 16 APR 2016 15:41

Då det blivit en förändring gällande Swecup som nu körs med 4 deltävlingar och en ny cup tillkommit, Utmanarcupen, som körs i samband med Swecup så är nu tävlingskalendern uppdaterad.

 

Tävlingskalender

 

Här kommer den information som kommit från grengruppen BMX om förändringen och den nya tävlingen.

 

"Vi nåddes av beskedet att Svenska Cykelförbundets styrelse hade tagit beslut på att SWEcup endast fick bestå av 4 och i undantagsfall av 6 deltävlingar från och med 2016. Detta besked kom efter att vår tävlingskalender var offentliggjord och det medförde givetvis en hel del arbete som vi inte hade kalkylerat med. Vi hade mycket svårt att acceptera detta beslut och vi har därför lagt mycket tid på att diskutera med förbundet om varför de tagit detta beslut. Vi avsåg också först att inte följa detta beslut 2016 utan meddelade att vi kunde tänka oss en förändring till 2017. Tyvärr så ödslade vi onödig tid på att argumentera om detta då beslutet stod helt fast. Efter ytterligare en vända i ämnet så fick vi lite klarhet i VARFÖR ett sådant beslut hade tagits. Argumentet är att på lång sikt uppmuntra klubbar att arrangera fler tävlingar då SWE-cup blir färre tävlingstillfällen. Konstigt kan man tycka men tiden får utvisa om det är rätt eller fel. 

  

Grengruppen skickade ut kallelse till alla BMX-klubbar att delta i ett Skype-möte där alla fick vara med och tycka till. Beslutet landade i att BMX Sverige kommer att arrangera 4 deltävlingar i SWE-cup och 4 deltävlingar i en annan cup i direkt anslutning till varje tävlingsdag av SWE-cup. Vi kommer därför 2016 att arrangera 1 dag SWE-cup och 1 dag UTMANAR-CUPEN varje tävlingshelg. 

                                                                                                                                          

Information om Utmanarcupen

Vi har funderat otroligt mycket över HUR kan vi göra något bra för BMX Racing i Sverige? Många vilda idéer har nu landat i, UTMANARCUPEN. En cuptävling där vi helt enkelt kastar om i vårt något fyrkantiga SWE-cup reglemente och går lite utanför ramarna! 

Målsättningen med UTMANARCUPEN är att erbjuda cyklister att helt enkelt utmana sig själva! Vilken yngre cyklist har inte drömt om att få stå på samma grind som en cyklist man har som förebild? Hur blir då detta möjligt? 


Vi tänker oss cupen som en satsning för framtiden och en grundligare presentation kommer men i snabba drag så kommer UTMANARCUPEN har göra det möjligt att klassa upp sig, utmana sig själv. Vi kommer inte att ha en vanlig ELIT klass utan helt enkelt ha högsta klassen 17+ i 20 tum och inte använda oss av PRO-sektion om det finns. Detta är för att inte utsätta en cyklist för onödigt risktagande innan man är redo för att köra PRO-sektion men ändå erbjuda att få möta både äldre och mer erfarna cyklister i ett tävlingssammanhang men med rätt förutsättningar för sin egen förmåga. Detsamma gäller också för yngre cyklister, att utmana sig själva, genom att köra med äldre cyklister. Men samtidigt så erbjuds de cyklister som vill tävla med jämnåriga kamrater detta också. Vi ser en stor förmån i att kunna få forma en egen tävling där vi inte behöver ta hänsyn till ett strikt reglemente vad gäller klassindelningar. Mer information om UTMANARCUPEN kommer!"

Skribent: Fredrik Norkvist

Postadress:
Märsta BMX Club-83 - Cykel
Katarina Lindfors, Lilla Näsby 115
19592 Märsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Jowa El och Bygg AB