BMXSWEDEN.SE ÄR NU IGÅNG


(091112) BMXsweden.se är nu igång och man kan redan nu lägga upp sin egen profil på hemsidan (bilder, sponsorer, bike-check, tävlingsresultat m.m). Man kan även sälja sina gamla prylar på sidans "Köp och Sälj". BMXsweden.se siktar på att bli landets ledande nyhetssajt för Svensk BMX racing. [Gå Dit]

 

HEMSIDAN FLYTTAS OCH ÄNDRAR INNEHÅLL

(091005) Vår hemsida är tekniskt sett enormt tidskrävande att hålla igång. Vi kommer under hösten att flytta hemsidan till Idrottonline som många andra klubbar använder. Vi kommer även att ändra innehållet på hemsidan, det blir mer fokus på våra egna cyklister och vad som händer i klubben. [Läs Mer]


KLUBBMÄSTERSKAP 2009

(091005) Lördagen den 17 okt så har vi klubbmästerskap i Märsta BMX. Vi startar kl 11.00. Det blir tävling med priser och vi grillar efteråt. Ni anmäler er till Klara senast 11 oktober. Vi hoppas på bra uppslutning från både träningsgruppen och tävlingsgruppen.


ÄNDRADE TRÄNINGSTIDER

(091005) OBS! Då det nu blivit mörkare tider så tidigarelägger vi träningstiderna. Vi börjar kl 17.00 denna och nästa vecka. Efter klubbmästerskapen så fortsätter vi att hålla igång med lördagsträning så länge vädret tillåter.


VIDEOFILMER FRÅN SVENSKA CUPEN I KUNGSBACKA

(090826) Nu finns massa videofilmer upplagt från Svenska Cupens deltävlingar i Kungsbacka. [Se filmerna] Under veckan så kommer även reportage och bilder. Och SM-bilderna som flera väntar på tar vi tag i när helgens bilder är klara.


MASSOR MED BILDER FRÅN NORDISKA I MALMÖ

(090820) Puh, det var många bilder att gå igenom men nu finns alla bilder från NM upplagda på hemsidan. Ett kortare reportage och bilder hittar ni här. [Läs Mer] Tyvärr får biderna från SM vänta ytterligare några dagar då vi sticker till Kungsbacka i morgon.


NU HAR VI LAGT UPP VIDEOFILMER FRÅN NORDISKA I MALMÖ

(090814) Nu finns videofilmer från semi och finaler från helgen upplagt här på märstabmx [Se filmerna] Vi hoppas att vi inom några dagar även kan bjuda på reportage och massor med bilder.
...Även de försenade bilderna från SM är på gång.


NU FINNS VIDEOFILMER FRÅN HELGENS SM UPPLAGT

(090705) Nu kan ni här på hemsidan kika på alla A och B-finaler i HD-kvalitet. Referat och bilder kommer under veckan.
[Se filmerna]


SE REPORTAGE FRÅN SVT

(090705) Redan igår kväll så visade SVT ett reportage från helgens SM i Märsta. Ni som kanske var på väg hem just då kan se inslaget här: [Gå till SVT Play]


ÖPPNA TRÄNINGAR PÅ TISDAGAR OCH TORSDAGAR

(090705) Vi har nu sommarupphåll men vi kommer att ha Märstabanan öppen på tisdagar och torsdagar (18.00-19.30) för de som vill cykla lite på egen hand. Alla är välkomna, även cyklister från andra klubbar. Ta med egen utrustning, vi kommer inte att plocka fram lånecyklar under dessa öppna träningar.


FIXARDAG VARJE DAG!

(090626) Vi kämpar på för att få banan i toppskick till SM, vi jobbar på banan varje dag och nu idag så blir det betong i andrakurvan.
I morgon lördag och på söndag är det fixardag från 10.00, alla händer är välkomna! Ni följer banbygget via den röda länken till höger!


ENKLARE CYKLISTPROFILER ÄVEN DENNA SÄSONG

(090622) Jag hade tänkt att vi skulle ändra till de profiler vi hade säsongen 07 men tiden räcker inte till. Vi kör nu samma upplägg som förra säsongen, det är viktigare att det kommer ut något. Maila mig namn, startnr, cykelmärke, sponsorer och de toppresultat ni vill ha med från 2008. Nya profilbilder tar vi på SM. Har ni en egen hemsida så skicka med info om detta så lägger jag till det. kanske vi kan fixa något roligare till nästa säsong?


EXTRA FIXARDAGAR NÄSTA VECKA!

(090621) Då vi inte hann använda grävaren till att fixa hela banan så har lite brådis med att få banan klar till SM. Vi har fixardag från 16.00 varje dag denna vecka, vi hoppas att ALLA hjälper till så mycket ni bara kan. Måndagens nybörjarträning är flyttad till Fadderbyn, därefter tränar vi som vanligt på Märstabanan. /Sebastian Matamoros


REFERAT OCH BILDER FRÅN UPPLANDSCUP 3

(090621) Nu finns referat och bilder utlagt från förra helgens avslutande deltävling i Upplandscupen. [Läs Mer]


NU FINNS VIDEOFILMER FRÅN UPPLANDSCUP 3

(090614) Nu finns videos upplagda från helgens tävlingar. Denna gång är filmerna i HD kvalitet. Referat och bilder kommer inom ett par dagar.


[Se filmerna]


REFERAT OCH BILDER FRÅN HELGENS SVENSKA CUP 3 OCH 4

(090612) Nu finns referat och bilder utlagt från helgens deltävlingar i Svenska Cupen. [Läs Mer]


NU BYGGS MÄRSTABANAN OM!

(090610) Idag påbörjades arbetet med att bygga om Märstabanan, självklart kan alla följa bygget här på klubbens hemsida. Till höger hittar ni en liten röd ruta som tar er till vårt banbygge.


EXTRA FIXARDAG PÅ ONSDAG!

(090610) Vi behöver hjälp med att fixa till ytskiktet på banans ombyggda delar. På onsdag så har vi en extra fixardag och vi hoppas att många kommer och hjälper till. Start 16.00 och framåt.


TRÄNINGARNA FLYTTAS TILL FADDERBYN I UPPLANDS VÄSBY

(090610) Eftersom banan just nu byggs om så flyttas träningar till Fadderbyn, gäller alla träningar nästa vecka. Vi kör samma träningstider men i Fadderbyn. Hur vi tränar efter nästa vecka beror på hur snabbt banbygget går... mer info kommer!


DÅ BANAN BYGGS OM SÅ KAN TRÄNINGARNA BLI FLYTTADE

(090609) Enligt Sebastian Matamoros så börjar de troligtvis att bygga om banan under nästa vecka. Vi vill därför påminna alla cyklister och föräldrar om att kika på hemsidan ifall träningar blir inställda eller flyttade... detta kan ske med kort varsel så ta för vana att kika ifall det blivit någon sen ändring.


VIDEOFILMER FRÅN SVENSKA CUPEN 3 OCH 4

(090608) Nu finns videos upplagda från helgens tävlingar. Referat och alla bilder kommer inom ett par dagar.


[Se filmer] [Resultat SC 3 & 4]


ASFALTERAT, SKRAPAT OCH SALTAT!

(090605) Nu är både förstakurvan och tredjekurvan asfalterade och vi har även fått ok på material för att lägga betong i andrakurvan. Banan är nyskrapad och saltad så nu håller vi tummarna för att inte regnet förstör. Klubben riktar ett stort tack till NCC som sponsrat stora delar av våra nya kurvor. Förhoppningsvis så är andrakurvan klädd i betong och en del hopp ombyggda redan till SM.


FIXARDAG INFÖR HELGENS TÄVLINGAR

(090603) I dag har vi gemensam fixardag för att fixa iordning banan till helgens tävlingar. Som vanligt ser vi gärna att alla kommer ned och hjälper till, både tävlingsgruppen och träningsgruppen. Vi är där från runt 16.00!


SVENSKA CUPEN 1 OCH 2 KÖRDES PÅ LERUMS NYA BMX-BANA

(090529) Förra helgen kördes de två första deltävlingarna av Svenska Cupen. Lerum hade premiärtävling på sin nya superbana. Här hittar ni allt om tävlingen och massor med bilder. [Läs Mer]


NYTT DISKUSSIONSFORUM PÅ MÄRSTA BMX

(090526) Nu finns det även ett diskussionsforum på vår hemsida, där kan man ställa frågor, diskutera och tycka till om allt inom BMX. [till forumet]


SE VIDEOFILMER FRÅN SVENSKA CUPENS ANDRA DELTÄVLING

(090525) Jag håller just nu på att gå igenom bilderna från i helgen och jag hoppas kunna lägga ut reportage och massa bilder senast onsdag. För de som inte orkar vänta så har lagt ut lite videofilmer från söndagens finaler. Jag stod och balanserade på startkullen så ni får ursäkta att bilden är lite svajig! Ni hittar här även helgens resultatlista.
[Se filmer] [Resultat SC 1 & 2]


17 MÄRSTACYKLISTER ÅKER TILL LERUM

(090520) I helgen är det dags för de första deltävlingarna av Svenska Cupen (Kalas Cup) och Märsta har 17 anmälda till tävlingen. Här hittar ni listan på samtliga anmälda. [Läs Mer]


INSTÄLLD TRÄNING PÅ TORSDAG

(090519) Då det är röd dag på torsdag så ställs träning in!


SE FINALERNA FRÅN UPPLANDSCUP 2 PÅ VIDEO

(090519) En nyhet på hemsidan är att vi nu lagt till en sida för videofilmer, nu finns samtliga finaler från helgens UC2 i Märsta upplagt! Kvalitén är inte i topp men vi hoppas att det kan vara lite skoj ändå? Ni hittar "videofilmer" i menyn till höger.[Gå dit]


UPPLANDSCUP 2 I MÄRSTA

(090519) I helgen kördes deltävling två av Upplandscupen. Tävlingen genomfördes på Märstabanan som var renskrapad och hård men dammig. Märsta BMX tog flera fina pallplatser, Resultat, kommentarer och massor med bilder hittar ni här! [Läs Mer]


UPPLANDSCUP 1 I UPPSALA

(090510) I Lördags så avgjordes den första deltävlingen av Upplandscupen 2009, Uppsala var första klubb att arrangera. Det blev fem fina pallplatser till Märsta BMX. Resultat, kommentarer och massor med bilder hittar ni här! [Läs Mer]


ÄNDRADE FÄRGER PÅ NUMMERSKYLTARNA

(090510) Under helgens tävling var det en hel del som inte visste om att färgerna på nummerskyltarna ändrats. Här hittar ni info om vilken färg som gäller och hur siffrorna skall se. [Läs Mer]


FIXARDAGAR SPIKADE

(090430) Vi har spikat följande fixardagar för denna säsong: Onsdag 13 maj kl 16.00-21.00
Onsdag 3 juni kl 16.00-21.00
Onsdag 1 juli kl 16.00-21.00
Torsdag 2 juli kl 16.00-21.00
Onsdag 9 September kl 16.00-21.00


Vi vill att samtliga cyklister skall finnas med på minst fyra av dessa fixardagar (Gäller alla medlemmar, tävlande och träningsgruppen) ... om alla hjälper till så slipper vi höja medlemsavgifterna för att istället hyra in folk som fixar banan.


NYA TRÄNINGSTIDER

(090430) Från och med nästa vecka så tränar vi enligt följande:

Måndagar 18.00-19.00 Nybörjare och de som inte tävlar
Thomas Krekula och "Papi" håller i träningen

Tisdagar 18.00-19.30 Träning för de tävlande
Chrille Härling håller i träningen

Torsdagar 18.00-19.30 Träning för tävlande
Micke Lindqvister håller i träningen

Får vi tag i fler som kan hjälpa till med nybörjargruppen så kommer även den gruppen att träna två gånger i veckan. Om det är någon som vill hjälpa till med nybörjargruppen så hör av er till Mattias Andersson som igår blev träningsansvarig i klubben.


INSTÄLLD TRÄNING I KVÄLL

(090430) Många vill fira Valborg i kväll, vi ställer in dagens träning!


PROFILER SAKNAS FÖR 2009

(090413) Jag saknar ifyllda profiler från våra tävlande för 2009. Ni som ännu inte skickat in ...rappa på ! Så vi hinner få in så många som möjligt innan tävlingarna drar igång. Gå in på cyklister och klicka på ert namn så ser ni vilka uppgifter som skall fyllas i. Ni som redan skickat era profiler... jag kommer att börja lägga in dessa under denna vecka.


FRIVILLIG FIXARDAG I MORGON LÖRDAG!

(090403) Vi kommer att köra en fixardag i morgon, start 11.00! Alla som kan får gärna komma ned och hjälpa till.


NÄSTA VECKA SÅ KÖR VI IGÅNG MED TRÄNINGARNA

(090403) Nästa vecka kör träning tisdag och torsdag 18.00-19.30. Alla cyklister är välkomna. Går inte banan att cykla på så cyklar vi iväg och tränar i närområdet. Håll koll på hemsidan/gästboken när det gäller träningarna nu i början... ibland kanske vi åker iväg till någon annan bana och kör.


KUNGSBACKAS BANBYGGE GÅR I RASANDE TEMPO!

(090318) Våren är här och snart drar tävlingssäsongen igång. Vi sparkar igång hemsidan med att kika runt lite i BMX-Sverige där flera spännande banor börjar ta form. Lars Svanberg är lyrisk när han berättar om Kungsbackas nya värstingbana. [Läs Mer]


ÅRSMÖTE I KVÄLL

(090318) Ni kommer väl ihåg att det är årsmöte i kväll kl 19.00? Nu drar vi igång säsong 2009!


TÄVLINGSKALENDERN UPPDATERAD

(090213) Nu är tävlingskalender uppdaterad för 2009. Gå in på "Tävling" så hittar ni alla tävlingar och datum.Nyheter från säsong 2008 - klicka här!

Nyheter från säsong 2007 - klicka här!